Jump to content
Steo

Power loss

Recommended Posts

Hi,

Hope someone can help.

When my Ix35 is warmed up, once I rev over 3000rpm I feel a loss of power. The car will not rev over 3000rpm and feels like it is in limp mode. If I turn the engine off and restart then it is fine until I rev over 3000rpm. No engine light comes on.

steven

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Steven,

I have exactly the same problem just as you described.

Did you manage to find the cause & cure it?

Regards,

Mike.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mike

Fuel filter was blocked.

Changed filter and car ran perfect.

Hope this helps.

steo 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for that. I shall get the filter changed & hope to avoid the cost of the usual Hyundai diagnostic.

Thanks again.

Mike.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Steo said:

Mike

Fuel filter was blocked.

Changed filter and car ran perfect.

Hope this helps.

steo 

 

 

How long was the fuel filter not serviced for ? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not sure to be honest.

car is serviced every year but looks like filter had not been changed for some time.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×